TURNHOUT – “Illustreer één kaart voor een traditioneel kaartspel”. Dat is de opdracht die stripverzamelaar Manu Van Haverbeke gaf aan achtenvijftig gerenommeerde maar ook minder bekende Belgische en Nederlandse (strip)tekenaars, cartoonisten en illustratoren. Sommigen kozen zelf de specifieke kleur en waarde, anderen kregen een kaart toegewezen. Het resultaat is een uniek en gevarieerd kaartspel met prachtige illustraties dat door Cartamundi gedrukt werd op 1000 exemplaren.

Het kaartspel kreeg de naam ‘Drawn!’ mee. De lancering van ‘Drawn!’ vond plaats op zaterdag 20 augustus 2016 in het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout.

Aan het project is ook een tentoonstelling gekoppeld. De expo toont het verloop van het tekenproces. Naast alle speelkaarten worden ook heel wat originele schetsen tentoongesteld. De expo loop in Turnhout tot 23 december 2016. Nadien reist ze door naar Hasselt, Balen, Mol en Herentals.

Interviews met o.a.:
Manu Van Haverbeke – Bezieler van dit stripkaartspel ‘Drawn!’
Kurt Morissens – Uitgeefdirecteur bij Strip2000
Steve Van Bael – Stripauteur van o.a. ‘Link’ en ‘Figaro’
Filip Cremers – Directeur van het Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout
Olivier Ghys – Initiatiefnemer om dit project te lanceren in het franstalig landsgedeelte

________________________________________­­
opnamedatum: 20 augustus 2016 – Nationaal Museum van de Speelkaart, Turnhout
meer info: www.speelkaartenmuseum.be
beelden: © 2016 – de BeeldBazaar voor Media-Vision Belgium

Mijn twee grote passies zijn televisie en beeldverhalen. Beide media die vertellen aan de hand van beelden.
Het is niet zozeer de boodschap die mij interesseert, maar eerder wie er achter al die verhalen schuil gaat. Dàt heeft mij altijd geïntrigeerd. Zo ook bij stripauteurs.
Als kind ging ik ze thuis vaak opzoeken, die nieuwsgierigheid is altijd gebleven en vandaag combineer ik mijn beide passies bij stritptiek.