Derf Backderf signeerde in Mekanik Strip

ANTWERPEN – Onlangs kwam de Amerikaan John Backderf -beter bekend onder het pseudoniem Derf Backderf– zijn nieuwste graphic novel ‘Trashed’ voorstellen en signeren in Mekanik Strip te Antwerpen.
Trashed is zoals zijn eerdere verhalen autobiografisch. Daar Derf zelf een jaar vuilnisman is geweest, kent hij als geen ander wat deze mensen allemaal meemaken op hun ronde. Zelf omschrijft hij het boek als een ode aan de rotbaan aller rotbanen.
Derf begon als politiek cartoonist maar focuste zich enkele jaren geleden volledig op de graphic novel.
Met het verhaal ‘Mijn vriend Dahmer’ werd hij internationaal bekend. Dit verhaal, over één van Amerika’s grootste seriemoordenaars Jeffrey Dahmer, gaat meer specifiek over de jaren dat Derf en Jeff Dahmer klasgenoten en ook vrienden waren.
Derf worstelde jaren met het verhaal maar vond dat het uiteindelijk toch verteld moest worden.

Mijn twee grote passies zijn televisie en beeldverhalen. Beide media die vertellen aan de hand van beelden.
Het is niet zozeer de boodschap die mij interesseert, maar eerder wie er achter al die verhalen schuil gaat. Dàt heeft mij altijd geïntrigeerd. Zo ook bij stripauteurs.
Als kind ging ik ze thuis vaak opzoeken, die nieuwsgierigheid is altijd gebleven en vandaag combineer ik mijn beide passies bij stritptiek.