Expo ‘Nero & Co SPORT!

BRUSSEL – Op 23 juni werd de expo ‘Nero & Co SPORT!’ officieel geopend in het Marc Sleen-museum te Brussel. De Stichting Marc Sleen vond 2016 het jaar bij uitstek om een tijdelijke tentoonstelling te wijden aan de vele sporten die Marc Sleen in zijn tekenwerk belicht heeft. Wist je dat hij naast striptekenaar, schilder, illustrator ook sportverslaggever was? In zijn stripverhalen vind je zijn liefde voor de sport terug. Hij tekende vooral over voetbal en wielrennen. Marc Sleen tekende vanaf 1947 tot en met 1964 voor een aantal kranten over de ronde van Frankrijk. Elke dag bracht hij een kort verslag met karikaturen en woordspelingen van de wielrenners. Naast wielrennen en voetballen bracht hij ook andere sporten zoals boksen, golfen en schaken (waar hij zelf een passie voor heeft) onder de aandacht in zijn strips.
De auteur kon er helaas zelf niet bij zijn maar mevrouw Sleen nam met veel overgave de honneurs waar. Brussels minister Guy Vanhengel verzorgde de openingsspeech met een goedkeurende blik van Paul Van Himst die het peterschap van deze expo op zich nam.

De tentoonstelling is nog te bezichtigen in het Marc Sleen Museum tot en met 16 juni 2017

Mijn twee grote passies zijn televisie en beeldverhalen. Beide media die vertellen aan de hand van beelden.
Het is niet zozeer de boodschap die mij interesseert, maar eerder wie er achter al die verhalen schuil gaat. Dàt heeft mij altijd geïntrigeerd. Zo ook bij stripauteurs.
Als kind ging ik ze thuis vaak opzoeken, die nieuwsgierigheid is altijd gebleven en vandaag combineer ik mijn beide passies bij stritptiek.