ANTWERPEN – Reeds voor de 4de keer wordt de Fnac-Stripprijs georganiseerd.
In januari lanceerde Fnac een oproep naar haar leden en fans op Facebook met de vraag een keuze te maken uit 30 strips verschenen in 2016. De shortlist was opgesteld door de boekverkopers van Fnac. Op 4 weken tijd lieten stripliefhebbers weten welke strip zij als hun favoriet beschouwen. De Kiekeboes-strip “Wie A zegt” kreeg de meeste stemmen achter zich en verwerft daarmee de titel “Beste Strip van 2016”.

Mijn twee grote passies zijn televisie en beeldverhalen. Beide media die vertellen aan de hand van beelden.
Het is niet zozeer de boodschap die mij interesseert, maar eerder wie er achter al die verhalen schuil gaat. Dàt heeft mij altijd geïntrigeerd. Zo ook bij stripauteurs.
Als kind ging ik ze thuis vaak opzoeken, die nieuwsgierigheid is altijd gebleven en vandaag combineer ik mijn beide passies bij stritptiek.