Stripauteur Frank Pé (1956) is voor zijn tekenwerk de mosterd gaan halen bij André Franquin, Dany en Wasterlain. Je vindt die invloeden heel duidelijk in zijn werk terug. Hij is vooral bekend van de stripreeks ‘Ragebol en Zoo’.

Maar naast het striptekenen is Frank Pé ook een zeer gewaardeerd aquarellist. Veelal taferelen van wilde dieren werden door hem neer gepenseeld op groot in te kaderen papierformaat.

Op dinsdag 19 april vond de langverwachte en – door de recente terreuraanslagen – uitgestelde vernissage plaats in het Belgisch Stripcentrum te Brussel. Een prachtige overzichtstentoonstelling van Frank Pé is er te bewonderen. Aan de hand van schetsen, schilderijen, originele stripplaten, aquarellen en enkele sculpturen, krijg je een idee van wat deze kunstenaar allemaal in zijn mars heeft. Een echte aanrader en zeker het bezoeken waard.
Tevens staat er een ‘one-shot-verhaal’ van Robbedoes en Kwabbernoot gepland van de hand van Frank Pé. Iets waar we nu al halsreikend naar uitkijken.

‘Frank Pé of de passies van een faun’
Tijdelijke tentoonstelling in het Belgisch Stripcentrum
van 22 april tot 4 september 2016

 

Van kindsaf ben ik gebeten door de stripmicrobe en ik moest vroeg of laat mijn strip-ei toch kwijt geraken. Mijn talrijke bezoeken aan striptentoonstellingen, vernissages, ontmoetingen en interviews met stripauteurs wil ik graag met u delen.
Beste stripliefhebber, dat kan vanaf nu allemaal online via striptiek.tv