Voordekunst.nl • Het is algemeen bekend dat er steeds minder subsidies beschikbaar zijn voor cultuur in het algemeen en dat geldt in het bijzonder voor kleine individuele kunstprojecten.
Zo is er kok/kunstenaar Jan Truyens die via een crowdfundingcampagne genoeg budget bij elkaar wenst te sprokkelen om zijn strip te financieren.
Het verhaal ‘Over God z’n broer en andere fijne vleeswaren’ is al helemaal uitgewerkt en drukklaar en zal waarschijnlijk midden dit jaar verschijnen. Maar extra drukkosten dringen zich nu op omdat het boek een buitengewoon groot en liggend formaat heeft.

Donaties –groot en klein– zijn uiteraard meer dan welkom, nog tot 30 april. Het beoogde budget bedraagt € 8750 en de collecte schiet al aardig op. Hopelijk mag Jan ook rekenen op uw gulle bui. Bovendien ontvang je het boek vanaf een donatie van € 75, gesigneerd mét tekening door de auteur en daarbovenop word je ook nog eens de trotse eigenaar van een exclusieve, genummerde en gesigneerde vierkleuren A3-risoprint. Donaties kunnen gebeuren op voordekunst.nl

Meer info over Jan Truyens:
www.sjarcuterie.be

Uitgeverij Bries ‘Publisher of Fine Comics’
www.bries.be

Mijn twee grote passies zijn televisie en beeldverhalen. Beide media die vertellen aan de hand van beelden.
Het is niet zozeer de boodschap die mij interesseert, maar eerder wie er achter al die verhalen schuil gaat. Dàt heeft mij altijd geïntrigeerd. Zo ook bij stripauteurs.
Als kind ging ik ze thuis vaak opzoeken, die nieuwsgierigheid is altijd gebleven en vandaag combineer ik mijn beide passies bij stritptiek.