De Raap van Rubens in het Antwerps

ANTWERPEN – ‘De Raap van Rubens’ -het bestverkochte Suske en Wiske-album ooit- bestaat nu ook in het Antwerps. Het oorspronkelijke album uit 1977, waarin ook het Rubensjaar werd gevierd, werd naar het Antwerps dialect omgezet door Robbe De Hert en Eric Kloeck. Het Antwerps was een voor de hand liggende keuze gezien de achtergrond van de twee striphelden en hun geestelijke vader, Willy Vandersteen. Van ‘De Roaap van Rubbes‘ worden 3.500 exemplaren gedrukt. Het album is te koop in Stripwinkel Beo en enkele andere stripwinkels. Er bestaat ook een luxeversie op 300 exemplaren. Van de oorspronkelijke titel gingen er in totaal zo’n 730.000 exemplaren over de toonbank.

Mijn twee grote passies zijn televisie en beeldverhalen. Beide media die vertellen aan de hand van beelden.
Het is niet zozeer de boodschap die mij interesseert, maar eerder wie er achter al die verhalen schuil gaat. Dàt heeft mij altijd geïntrigeerd. Zo ook bij stripauteurs.
Als kind ging ik ze thuis vaak opzoeken, die nieuwsgierigheid is altijd gebleven en vandaag combineer ik mijn beide passies bij stritptiek.