Op 10 maart kwam de Amerikaan Craig Thomson zijn nieuwste graphic novel ‘Ruimtekruimels‘ (Space Dumplins) in de Fnac aan de Antwerpse Groenplaats signeren. De man is bij het grote publiek vooral bekend van ‘Een deken van sneeuw‘ (Blankets) en ‘Habibi‘ een Oosters sprookje. De grafische kracht van deze auteur gaat uit van de eenvoud, het zwartwit-contrast met soms een vale steunkleur om extra diepte te creĆ«ren. Zijn tekeningen doen vaak ook denken aan linosnedes door het veelvuldig gebruik van arceringen.
Uitgeverij ‘Oog & Blik’ / ‘De bezige bij’
www.craigthompsonbooks.com

Van kindsaf ben ik gebeten door de stripmicrobe en ik moest vroeg of laat mijn strip-ei toch kwijt geraken. Mijn talrijke bezoeken aan striptentoonstellingen, vernissages, ontmoetingen en interviews met stripauteurs wil ik graag met u delen.
Beste stripliefhebber, dat kan vanaf nu allemaal online via striptiek.tv