BRUSSEL – Het langverwachte eerste album van de spin-off reeks “Fanny K.” werd dinsdag aan de pers voorgesteld in het Belgisch Stripcentrum. “Moordgriet” is het eerste deel van een trilogie waar geweld en seks niet worden geschuwd.
Deze reeks is volledig losgekoppeld van de reguliere serie ‘De Kiekeboes’ van Merho en is bedoeld voor een eerder rijper publiek, waar thematieken zoals partnergeweld aan bod kunnen komen. Misdaadauteur Toni Coppers zet het personage van Fanny centraal en laat haar uitstralen tot rolmodel voor iedere modern denkende hedendaagse vrouw. Er vallen rake klappen in dit verhaal, maar Fanny staat haar mannetje!
De tekeningen zijn van de hand van Jean-Marc Krings, een nog nobele onbekende in het Vlaamse striplandschap, maar daar zal spoedig verandering in komen.

Mijn twee grote passies zijn televisie en beeldverhalen. Beide media die vertellen aan de hand van beelden.
Het is niet zozeer de boodschap die mij interesseert, maar eerder wie er achter al die verhalen schuil gaat. Dàt heeft mij altijd geïntrigeerd. Zo ook bij stripauteurs.
Als kind ging ik ze thuis vaak opzoeken, die nieuwsgierigheid is altijd gebleven en vandaag combineer ik mijn beide passies bij stritptiek.