Op 19 oktober ligt er een nieuw Asterix album in de rekken. In dit album gaat Asterix op reis naar Italië.

De covertekening van Didier Conrad neemt ons rechtstreeks mee het album in. Parasoldennen, antieke gebouwen, Romeinse wegen. Het machtige decor van het antieke Italië openbaart zich aan ons. Ongetwijfeld tot groot genoegen van Albert Uderzo, die van Venetiaanse origine is!

De dynamiek, de finesse en de humor benaderen die de toverdrank vormen van de Asterix-covers is niet bepaald eenvoudig, zegt Didier Conrad

Een cover tekenen is een kunst op zich. Het mag simpel lijken, maar geloof me dat het heel wat hoofdbrekens kost: het universum van een heel verhaal samenvatten, trouw blijven aan personages die iedereen kent en nieuwe gezichten introduceren, de thema’s van het nieuwe verhaal uitrollen en daarbij ook nog het soort humor hanteren dat hoort bij de ‘Goscinny-Uderzo traditie’. En dat alles binnen één enkele tekening!

Het decor is nu bekend en het lijdt daarom ook geen twijfel meer: in het nieuwe verhaal draait alles om een wagenrace waaraan onze helden met groot enthousiasme deelnemen! Dus span de paarden maar in en laat de wagens schitteren! Asterix en Obelix nemen u in een adembenemend tempo mee in hun nieuwe Italiaanse avonturen!

Voor meer informatie, een dubbelinterview met de auteurs en al wat tekenwerk kan je terecht op www.asterix.com

Je kon de persvoorstelling ook live volgen via het Facebook kanaal van Asterix. Voor wie een mondje Frans begrijpt, kan je hieronder de integrale versie herbekijken.