Wie zijn we?

Oprichters

Erwin Van Pottelberge
Erwin Van Pottelbergeco-founder
Tekenaar, storyboardartist en videocreator.
Mijn twee grote passies zijn televisie en beeldverhalen. Beide media die vertellen aan de hand van beelden.
Het is niet zozeer de boodschap die mij interesseert, maar eerder wie er achter al die verhalen schuil gaat. Dàt heeft mij altijd geïntrigeerd. Zo ook bij stripauteurs.
Cindy Van Droogenbroek
Cindy Van Droogenbroekco-founder
Passie voor beeld, verhaal en creativiteit. Bij striptiek.tv hou ik mij vooral bezig met communicatie en technische ondersteuning.

Stripinformanten en medewerkers

Gert Fransen
Gert Fransenstripinformant
Van kindsaf ben ik gebeten door de stripmicrobe en ik moest vroeg of laat mijn strip-ei toch kwijt geraken. Mijn talrijke bezoeken aan striptentoonstellingen, vernissages, ontmoetingen met stripauteurs wil ik graag met u delen.
WHO'S NEXT?
WHO'S NEXT?

Ontstaan Striptiek

Striptiek ontstond uiteraard door onze passie voor strips. Daarnaast was beeld het keyword van één van onze oprichters. Al van jongsaf aan was Erwin Van Pottelberge gefascineerd door strips, animaties en video. Een aantal jaren geleden begon hij met korte reportages te maken rond stripevents, dit gebeurde sporadisch en ongestructureerd en waren vooral gericht op Vandersteens werk. Daarnaast zette hij samen met zijn collega ook een Facebookpagina rond Vandersteen op. Dit bleek zeer snel een succes te zijn. Ergens bleven we op onze honger zitten en wisten we dat hier veel meer inzat. Vanuit onze professionele expertise en het steeds populairder wordend medium video was de stap naar een videoplatform snel gemaakt.  En zo ontstond Striptiek.tv. Bij het startmoment was er immers nog niemand die met video het onderwerp strips belichtte. Aanvankelijk was onze bedoeling een 3-tal striptekenaars per jaar in de kijker te zetten. Ondertussen reiken onze plannen veel verder dan dat. Het hoofddoel is en blijft strips, graphic novels en hun makers in de kijker te zetten. Op dit moment werken wij op non-profit basis, dus de snelheid van progressie in de plannen hangt af van de draagkracht van het moment. Heb jij suggesties, informatie, … of je wil jouw steentje bijdragen? Shoot! Altijd bereid voor een babbel!