Sleenovia is de nieuwste Marc Sleen strip. Het stripalbum is niet getekend door Sleen zelf. In 1965 schreef Gaston Durnez het scenario en het werd destijds getekend door Studio Vandersteen. Marc had de krant “Het Volk” verlaten en waagde zijn kansen  bij de “Standaard” groep. Dit verliep niet zonder horten en stoten. Marc mocht volgens zijn contract bij het volk 3 maanden lang geen strips meer publiceren. Dat is de reden waarom De Standaard groep Durnez en studio Vandersteen inzette om de regels te omzeilen. Het werd een juridisch gekissebis tussen beide katholieke kranten waarbij uiteindelijk de “Kerk” moest tussenkomen om de gemoederen te bedaren. Mede om nog meer problemen te vermijden werd Nero in deze periode in de krantenstrips afgebeeld met een zwarte kap over zijn hoofd.

sleenovia-krant

Uiteindelijk werd de krantenstrip Sleenovia nooit in een album uitgegeven. Vandaar dus nu deze gloednieuwe uitgave van Sleenovia.
Het album verschijnt in 2 uitgaves en  kan je aankopen op de stripbeurs in Gent op 30 april. Het ene album is een versie met zachte kaft en op formaat zoals vroeger de standaard uitgaves waren. Het bevat het volledige gerestaureerde stripverhaal met een voorwoord van Gaston Durnez en een informatieve bijlage van Yves Kerremans. De nieuwe Nero cover in 1965 stijl is van de hand van Dirk Stallaert

Daarna heb je ook een luxueuzere versie met harde kaft inclusief alle niet uitgegeven promotionele artikels en tekeningen naar aanleiding van een grote wedstrijd die de Standaard en het Nieuwsblad destijds opzette voor de komst van Marc Sleen.